Damwanden

Damwanden zijn een sterke vorm van oeverbescherming. Het is een vorm van beschoeiing die veel toegepast wordt en in veel materialen te maken is. Of u nu metalen damwanden of een houten damwand wilt, Denzo does it all B.V. plaatst ze allemaal.
Damwandkeringen worden veelal gebruikt om grote hoogte verschillen op te vangen. De verankering bestaat uit draadstangen met ankerschotten of waar nodig is boorankers of klapankers. Damwand is te krijgen in staal,hardhout,naaldhout met bij behorende keurmerken, zoals FSC/OLB certificaten.

Plaatsen van een damwand

Het plaatsen van een damwand is bepalend voor de duurzaamheid van een damwand. Precisie en vakmanschap zijn hierbij erg belangrijk. Denzo does it all B.V. neemt alleen genoegen met de hoogste kwaliteit in het plaatsen van damwanden. Wij plaatsen de damwand in één keer goed zodat u hiervan kunt genieten zonder zorgen of bijkomende kosten.

Voor de definitieve constructies gebruikt Denzo does it all B.V. zowel warmgewalste als koud gevormde damwand. Warmgewalst stalen damwand is geschikt voor de verwerking in zowel relatief lichte constructies als zware constructies. Koud gevormde damwand is alleen inzetbaar voor relatief lichte constructies. Voor tijdelijke constructies maken wij altijd gebruik van warmgewalste damwand.

Damwand is in principe een grond- en geen waterkering. Stalen damwanden zijn derhalve niet waterdicht. Door middel van het aflassen van damwandsloten en het injecteren van een gelmengsel kan de waterdoorlaat van damwanden tot een minimum worden teruggebracht.